YouTube-felirat (cc) letöltése .srt fájlba Google2SRT-vel

A Google2SRT nevű programmal egyszerűen letölthetőek a YouTube-ról és a Google videókról Closed Captioning-rendszerű feliratok (égetettek nem).

A szoftver letölthető innen.

Ha ez megtörtént, nem kell telepíteni, csak kicsomagolni a .zip fájlt. A run.bat fájlt futtatva indítható, akár parancsikont létrehozva.

Csak be kell másolni a felirathoz tartozó videó linkjét – ha előre szeretné valaki látni, milyen feliratok vannak, akkor a Read gombra kattintva megteheti -, majd kiválasztani a letöltési mappát, megadni a fájl nevét, végül a Go! gombra kattintani.

http://pics.coldline.hu/pics/233120-20110514-umSSmf.jpg

 

 

 

 

UTF8 kódolásúak a feliratok, ezért Jegyzettömbben megnyitva a Mentés másként… funkciónál az ANSI-t választva át kell alakítani. 

http://pics.coldline.hu/pics/233121-20110514-uYLpB8.jpg

 

 

 

 

 

Még vizuálisabb típusú olvasóink megtekinthetik a tutorialvideót:
 

A letöltött fájl szövegének lefordítása után egyszerűen felölthető magyar felirat YoutTube-videó mellé. Az ezt bemutató tutorialvideó itt megtekinthető.

12 hozzászólás a(z) “YouTube-felirat (cc) letöltése .srt fájlba Google2SRT-vel” című bejegyzéshez

Hasznos kis progi. Köszike a leírást!

Igaz a legtöbb CC-s felirat elég silány minőségű (tisztelet a kivételnek), de legalább egy jó kis időzítést ki tudok majd nyerni. Úgyis van pár youtube-ről szedett videóm, amihez nem árt egy felirat.

Szia. szeretnék egy kis segítséget kérni. 🙂
Egy videóból szeretném kinyerni a feliratot de nem megy ezzel a progival. Próbáltam más programmal és azt írta nincs hozzá felirat,pedig van…. Igazából az időzítésre lenne szükségem,mert azzal hadilábon állok…na meg türelmem sincs hozzá.
Erről a videóról lenne szó : http://www.youtube.com/watch?v=PRZ_l3ePZfg&hd=1

Szia! Ilyet még nem láttam. 🙂 Utánanézek. Azért nem tudod ezzel letölteni, mert az biztos, hogy nem szövegfájl, nem is jelöli CC-nek. Videoszerkesztésben nem vok profi, de utánakérdezek, mert szerintemez biztosan képállomány. Egy tippem addig van: Ha letöltöd a videót, gondolom, ez a felirat lejön vele. Ha igen, akkor át kellene konvertálni avi-ba, és ha akkor is ott a felirat, akkor ezt:
felirat.blog.hu/2011/03/01/egetett_felirat_idozitesenek_rippelese_avisubdetectorral
És meglenne az időzítésed.
Ez tipp, addig én megpróbálom kitalálni, hogyan készült.

A felirat nem a videóban van tehát (kiakasztottam flasht, és a felirat maradt). Nem vagyok nagy youtube-os, nem is tudom, ezt hogyan csinálják, de kérdezőködöm. Aztán, hogy utána mit lehet vele kezdeni, egyelőre halvány fogalmam sincs. 🙁

Youtube-on kommentként tették rá szövegdobozban, ezt a választ kaptam. Majd gondolkodunk még.

Köszi szépen a segítséged. Sajnos én sem vagyok otthon a tube világában. Mindig akad valami amibe beleütközök, és fejtörést okoz.

Kommentként?! o.O Ahh,akkor nagyon úgy néz ki hogy ki kell “izzadnom” az időzítést.

@Archívum: A YouTube Caption Downloader 2.1 Firefox kiegészítő jól működött FF 7-es verzióval. Most, hogy 8-as verzióra váltott a Firefox nekem is trükközni kellett.
Röviden ezt csináltam:
– YouTube Caption Downloader-t letöltöttem egy mappába (‘Hivatkozás mentése más néven…’)
– A letöltött .xpi fájlt átneveztem .zip-re
– A csomagban az ‘install.rdf’ fájl egyik sorát módosítottam: ‘<em:maxVersion>7.*</em:maxVersion>’-t ‘<em:maxVersion>8.*</em:maxVersion>’-ra
– majd újracsomagol, visszanevez .xpi-re, telepít és örül… 😉

Igen, ez hasznos trükk, ha valóban kompatibilis az adott addon, csak a fejlesztő még nem írta át, én a témámat babrálom, 4-es óta nem fejlesztik. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük