Felirat kinyerése .mkv fájlból MKVtoolnixszal

Az MKVtoolnix program és az MKVExtract plugin segítségével a feliratok muxolásához hasonlóan egyszerűen lehet feliratokat (vagy amit a fájl tartalmaz) kinyerni .mkv kiterjesztésű konténerfájlokból.

A program és a bővítmény letölthető innen és innen.

Az MKVtoolnix telepítése után az MKVExtractot ki kell csomagolni a telepítési mappába. Onnan futtatható vagy parancsikon és létrehozható.

Indítás után az Input File: mezőbe be kell tallózni az .mkv fájlt, míg az Output Dir: panelban kell megadni a végeredmény kívánt helyét.

Már csak pipát kell tenni a kinyerendő állomány(ok) mellé, és az Extract gombra kattintani.

http://pics.coldline.hu/pics/227596-20110508-8BSose.jpg

Az .mkv-kban általában UTF8 kódolásúak az .srt feliratok, ezért Jegyzettömbben megnyitva a Mentés másként… funkciónál az ANSI-t választva át kell alakítani.

http://pics.coldline.hu/pics/227597-20110508-TuGLUT.jpg

Ha .ssa a felirat kiterjesztése, mentésnél elvben ugyanez a teendő. Azonban ha a sub formázott, SW hibásan (hiányosan) végzi el a műveletet. Ha valaki ilyet tapasztal, több lehetőség közül is választhat: Vagy Subtitle Editben kell konvertálni, vagy haladóknak Jegyzettömbben a Szerkesztés/Csere… menüpontban vagy Ctrl+H billentyűkombinációval a színkódokat kitörölni, illetve a formázás stílusát megváltoztatni.

http://pics.coldline.hu/pics/264543-20110628-ZjVmDU.png

6 hozzászólás a(z) “Felirat kinyerése .mkv fájlból MKVtoolnixszal” című bejegyzéshez

Köszike.
Eddig is használtam az MKVtoolnix-et, de a kiegről még nem hallottam. Én mással próbáltam eddig (Subtitle Edit, az is szépen kinyeri), de akkor nem kell más progit használni. 🙂

Természetesen az SW-bug nem csak az .mkv-ból így kinyert, hanem minden formázott .ssa-ra vonatkozik.

Sziasztok hát nem tudom, kinyertem a feliratot az mkv-ból, (ass) megnéztem karakterkódolás állítása nélkül AEG-el és hibátlan az egyetlen problémám hogy a felirathoz tartozó fontokat, (az égetéshez fel kéne telepítenem (VirtualDub)) sajna nem nyeri ki a program, a rendszer font mappába nincs a mentés helyén nincs hová menti? vagy hogy tudom kiszedni őket?
Előre is köszi: KaG

Megtaláltam a megoldást: Sajna a fenti hiba egy bug a régebbi verzió (1.6.4.1) simán kinyeri. remélem ezzel tudtam segíteni másoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük